Geschiedenis

Valkenswaard, april 1983…

Bij café de Bronx aan de Leenderweg was het idee ontstaan: basketballen in Valkenswaard. Een groep vrienden vond dat dit in ons dorp niet kon uitblijven en legde samen de basis voor een gezellige vereniging: de Bronx Basketbal Club was een feit.

35 jaar later is het intussen en heel wat mooie ervaringen rijker: adembenemende wedstrijden, leerzame momenten en gezelligheid in de kantine tot in de late uurtjes. En dat mede mogelijk gemaakt door vele uren fantastische inzet van alle vrijwilligers. Iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Iets waar we ook trots op mogen zijn is onze nieuwe naam. Café de Bronx ligt al een hele tijd achter ons en de naam werd dan ook een stuk minder gebruikt. Dat was de aanleiding om te kiezen voor een nieuwe, maar herkenbare naam: Valkenswaard Falcons.

En onder die naam zullen we verder gaan waar we al 35 jaar mee bezig zijn: veel méér dan alleen basketbal. Basketbal in Valkenswaard is thuiskomen: op het veld, op de tribune, aan de bar of waar dan ook. En dat, nog vele jaren lang! Tot snel.

Valkenswaard Falcons, let’s go!!!